Olvasói levelek

2007.08.21. 16:19

Csendrendelet

"Egy szegedi olvasó érdeklődésére válaszolva Vaskeba György osztályvezetőtől megtudtuk: hagyományos értelemben vett csendrendelet már nem létezik."

Egy szegedi olvasó érdeklődésére válaszolva Vaskeba György osztályvezetőtől megtudtuk: hagyományos értelemben vett csendrendelet már nem létezik. Általánosságban este 8 órától reggel 6 óráig nem szabad sem házon kívül, sem házon belül nagy zajjal járó tevékenységet folytatni. Nagyon megdöbbentett ez a válasz. Mert ugye mi a nagy zaj? A süketeknek semmi. De nem mindenki süket. Aztán meg reggel 6 órától este 8 óráig ami a csövön kifér, mindent szabad?

De mint régi motoros, illetve Délmagyarország-olvasó, egy régebbi, 2004-es újságcikk jutott eszembe. A címe: „Csend a lelke mindennek". Ebben Orosziné Polner Kinga irodavezető-helyettestől megtudtuk, hogy csendrendelet valóban nincs, de van zajrendelet és van zajszennyezés, amelytől a városlakók igencsak szenvednek. Azt is megtudtuk, hogy a zajrendelet nemcsak éjjel, hanem a nap bármely szakában érvényes, sőt azt is, hogy aki nem tartja be a zajrendeletet, büntethető is.

Győri Lajos, Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!