Olvasói levelek

2007.11.09. 16:06

Aránypárbaj

"A Fidesz közeli média rogyásig szajkózott szófordulata a békésnek mondott tüntetőkkel szemben fellépő rendőrökre az, hogy azok úgymond aránytalanul nagy erőkkel vonultak fel az esetek többségében."

A Fidesz közeli média rogyásig szajkózott szófordulata a békésnek mondott tüntetőkkel szemben fellépő rendőrökre az, hogy azok úgymond aránytalanul nagy erőkkel vonultak fel az esetek többségében.

Vajon milyen arányban kellett volna? Szívük szerint? Gondolom, aránytalanul kis erőkkel, de minimum arányosan, azaz egy tüntető, egy rendőr.

Nos, meggondolandó. Azonos számú tüntető és rendőr esetében ugyanis párviadalok alakulhatnának ki, melyek természetesen a fair play és az EU-szabványok szellemében első vérig tartanának.

De minek is pocsékolnánk a drága magyar vért, amikor ott a két vezér. Küzdjenek meg ők ketten egyfajta lovagi tornán, mint hajdan volt szokás! Istenem, milyen szép is lenne! Képzeljék el, amint Orbán vitéz bőszen lobogó kétszínű köpenyében (Narancs és sárga! Csak nem félreérteni!), pompás fehér paripáján, csíkos lobogót lengetve bevonul az övéitől hangos hozsannázások közepette a küzdőtérre. Hát nem szép e kép?

Gyurcsány vitéz hasonló, de más színösszetételű relikviákkal vonulna a viadalra. Most látom csak, hogy a harcias miniszterelnök bemutatása elég gyatrán sikerült. Szinte minden szellemi sziporkát Orbán vitéz küllemének a leírására pazaroltam, de sebaj, szegénykém az utóbbi időben úgyis elég csehül áll a párviadalok tekintetében.

Méhes János, Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!