Olvasói levelek

2007.11.22. 12:38

Még egyszer az óvodáról

"Az ÁNTSZ folyamatosan vizsgálja a nevelési-oktatási intézményeket és rendszeresen jelzi az intézmények vezetőinek, vagy a fenntartónak, amennyiben olyan hiányosságokat talál, amelyek közegészségügyi szempontból aggályosak."

Az ÁNTSZ folyamatosan vizsgálja a nevelési-oktatási intézményeket és rendszeresen jelzi az intézmények vezetőinek, vagy a fenntartónak, amennyiben olyan hiányosságokat talál, amelyek közegészségügyi szempontból aggályosak. Ezek rendszerint olyan észrevételek szoktak lenni, hogy kopott, elhasználódott a padlóburkolat, újra kell festeni a falat, az ajtót, vagy rögzíteni kell egyes berendezéseket.

A Deák Ferenc utcai óvoda volt az első, ahol az ÁNTSZ kimondta, hogy a lakóépületben lévő óvoda épülete alkalmatlan, nem felel meg a jogszabályi előírásoknak. Kicsik a csoportszobák, nincsen a dolgozóknak önálló szociális blokkjuk, az udvar hiányában eddig épületen belül megoldott hulladéktárolást intézményen kívül kell megvalósítani, nincsen önálló orvosi szoba és elkülönítő helyiség, valamint a fűtési rendszer balesetveszélyes.

A vizsgálat eredményének kézhezvétele után a fenntartó felelőssége – a szülők és gyerekek érdeke –, hogy a gyerekeket az alkalmatlan, balesetveszélyes óvodából elhelyezze. A közgyűlés ezt a döntést hozta meg. December 1-jétől a gyerekek másik óvodaépületbe fognak járni, ahol ugyanúgy biztosított lesz számukra az integrált nevelés (az 51 önkormányzati óvodából 31-ben jelenleg is folyik integrált nevelés) hiszen az óvónők is mennek velük.

A következő hetekben történik meg a Deák Ferenc utcai épület részletes felmérése, amely alapján kiderül, hogy az ÁNTSZ által megkövetelt feltételek megvalósíthatóak e, és ha igen, akkor milyen költségekkel. Ennek ismeretében a közgyűlés dönt majd arról, hogy a gyerekek visszakerülhetnek-e a szóban forgó épületbe.

Kérem az ellenzéki képviselőket, hogy ne gerjesszenek indulatokat, ne befolyásolják a szülőket és ne használják fel a gyerekeket politikai céljaik érdekében!

[namelink name="Solymos László"],
alpolgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!