Olvasói levelek

2008.02.26. 15:37

A Szegedért Alapítvány 2008. évi pályázati támogatásai

"A Szegedért Alapítvány kuratóriumai döntöttek az idei pályázati támogatásokról."

A Szegedért Alapítvány kuratóriumai döntöttek az idei pályázati támogatásokról.

A tudományos kuratórium a következő támogatásokat ítélte meg: a Baka István Alapítvány könyvkiadásra 150 ezer, Kovács Miklós 120 ezer, Árpás Károly 100 ezer forintot kapott. Ugyancsak könyvkiadás támogatására [namelink name="Mód László"] és Simon András 100 ezer forint támogatásban részesült, a Szegedi Műhely folyóirat megjelentetését pedig 150 ezer forinttal támogatta a kuratórium. Az SZTE JGYPK Alkalmazott Humántudományi Intézet 120 ezer, a Belvedere Meridionale 100 ezer forintot kapott könyvkiadásra. Konferencia rendezését segítendő a Magyar Filozófia Társaság 120, az SZTE BTK Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanszéke 120, az SZTE közművelődési konferencia szervezőbizottsága 100, az SZTE JGYPK Ének-Zene Tanszéke 70 ezer forintot kapott. Az SZTE TTIK Mikrobiológiai Tanszéke nemzetközi nyári iskola szervezésére 120, [namelink name="Máté Zsuzsanna"] kutatástámogatás céljából 150, Újváriné Illés Mária 100, Veszelka Attila 100 ezer forint támogatásban részesült.

A művészeti kuratórium könyvkiadás támogatására [namelink name="Novák András"]nak és a Szegedi Írók Társaságának 150-150 ezer forintot, a Dugonics Társaságnak, a Fiatal Szegedi Írók Körének és a Tiszatáj Alapítványnak 100-100 ezer forintot ítélt meg. Balogh Sándor országos kiállítások szervezésére 120 ezer, Maurits Ferenc képzőművészeti kiállítás szervezésére 120 ezer, az SZTE Zeneművészeti Kar magánének tanszéke énekverseny szervezésére 150 ezer forintot kapott. Gorbunova Natalia hárfakurzus szervezésére és a Mester Tanoda Alapítvány mesterkurzus szervezésére 80 ezer, az Incantamento Antico régizene együttes koncertek szervezésére 100 ezer forint támogatásban részesült. Rendezvény szervezésére Polner Zoltán 90 ezer, a Katolikus Ifjúsági Alapítvány 70ezer, a Varga Mátyás Alapítvány 80 ezer forintot kapott. A KIKOA Társulat új előadás létrehozására 80 ezer, Ivánovics Tünde oratórikus mű bemutatására 100 ezer forintot, a Szegedi Egyetemi Színház működési támogatásként 80 ezer forintot kapott.

A társadalmi-állampolgári kuratóriumtól könyvkiadásra Hollósi Zsolt valamint Szabó Erzsébet és Vécsey Zoltán 150-150 ezer, a Szeghy Endre Pedagógus Női Kar pedig 90 ezer forintot kapott, míg a Csongrád Megyei Népművelők Egyesülete konferencia szervezésére 80 ezer forintot kapott. Fesztivál szervezésének támogatására a Fool Moon vokálegyüttes, a Szeged Táncegyüttes Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem kulturális irodája 150-150 ezer, a Dugonics András Alapítvány és a Szeged Városi Kollégium 100-100 ezer forint támogatásban részesült.

Rendezvények szervezésére a Fosszília folyóirat 100 ezer, a Szegedi Közéleti Kávéházi Esték Alapítvány 70 ezer, a SZÓ-TÉR Egyesület 50 ezer forintot kapott. A Százszorszép Gyermekháznak országos verseny szervezésére 80 ezer, a Barboncás Egyesületnek új előadás létrehozására szintén 80 ezer, Pölös Endréné Tildy Katalinnak fotókiállítások szervezésére 130 ezer, [namelink name="Horváth Ferenc"]nek pedig dokumentumfilm készítésére 70 ezer forint támogatást ítélt meg a kuratórium.

Szegedért Alapítvány

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!