Olvasói levelek

2008.02.27. 12:03

Csörög - 2008.02.26.

Templom és politika - A kommunizmus áldozatai - Elég a kamionokból! - Építményadó - Névazonosság - Adjanak többet - Repedések a Katona utcában - Szemét

Templom és politika

A petőfitelepi templom hétvégi felszentelésén Orbán Viktor népszavazási kampányára invitálta a híveket [namelink name="Kiss-Rigó László"] megyés püspök. A 30/424-5468-as számról olvasónk társaival együtt ezt felháborítónak tartja. Szerintük ugyanis a templomban nincs helye politikának!

A kommunizmus áldozatai

Barkos Bertalanné, akinek a férje 5 éven át volt az ÁVH börtönében, sajnálja, hogy Szegeden nem emlékeznek meg a kommunizmus áldozatairól – ő legalábbis nem tud ilyen eseményről. A budapesti rendezvényre a MÁV-sztrájk miatt nem lehet elmenni.

Elég a kamionokból!

Kovács Miklós a 20/947-6058-as számról azt mondta: elege van a szegedi nagykörút kamionforgalmából! Elviselhetetlenül dübörögnek a nagy teherautók még a hét végén is, remeg a ház, nagy a zaj és a por, nem lehet sem ablakot nyitni, sem pihenni. A lakásukat sem tudják eladni. Szerinte meg kellene tiltani este 10 és reggel 6 óra között a kamionközlekedést a városban.

Építményadó

Szombati számunkban jelent meg cikk arról, hogy Hódmezővásárhelyen olyan hírek keltek szárnyra, miszerint a városban bevezették az ingatlanadót. Az önkormányzat arról tájékoztatott, a városban építményadót vezettek be, amely nem egyenlő az ingatlanadóval. Erre reagált [namelink name="Nagy Sándor"], aki szerint ezzel a lépéssel burkolt többletpénzhez jut az önkormányzat. Olvasónk úgy véli: a gazdasági megszorítások idején a városvezetés lehetne szolidáris a polgáraival, és nem kellene további terheket rájuk róni.

Névazonosság

Lakatos Lajos Szőregről egy névazonosságra hívta fel a figyelmet: a február 20-i Csörög rovatban megjelent egy másik Lakatos Lajos véleménye, aki egyetértett azzal, hogy az SZVSE-pályára kerüljön a buszport a Mars térről. Olvasónk az SZVSE szakosztályvezetője, majd elnöke volt, és nem ért azzal egyet, hogy a pálya helyén buszállomás épüljön. Ezúton szeretne elhatárolódni névrokona véleményétől, természetesen azt tiszteletben tartva.

Adjanak többet

Aki megengedheti magának, adhatna többet is az egy- és kétforintosainál Varga Ádám kezelésére, jelezték a 30/244-8194-es számról. Így soha nem gyűlik össze a pénz.

Repedések a Katona utcában

Repedeznek a régi polgárházak falai a szegedi Katona utcában – mondta olvasónk a 445-467-es számról. Ráadásul a a Katona utca–Rákóczi utca kereszteződésében beszakadt a beton.

Szemét

Csányi Gizellától érkezett az SMS: megdöbbentően szutykos és szemetes az új klinika bejárata és környéke. De igazuk van a tisztaságfelelősöknek: majd hozzászokunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!