Olvasói levelek

2008.06.13. 10:37

A vásárhelyi Róna lelke

"A Vásárhelyi Róna Kft. május 23-án, pénteken egy emlékezetes, kellemes napot szerzett a földtulajdonosoknak."

A Vásárhelyi Róna Kft. május 23-án, pénteken egy emlékezetes, kellemes napot szerzett a földtulajdonosoknak.

Kényelmes buszon utazva a határszemlén a vezetők bemutatták először a Kft. „lelkét", a szárítót és a raktárakat, majd a területet járva, állandóan mondták nem csak azt, hogy mit látunk, hanem a táblákba befektetett munkákat – műtrágyázás, permetezés, stb. –, hanem az azt elvégző gépek tudását, árait.

Jelenleg 5000 holdat művelnek, de ez sajnos nem egy darabon van, ami a munkát nehezíti és drágítja.

Jó volt hallgatni a beszédben egymást váltókat, mert ki-ki a maga területéről beszélt. Beszédjükből az egymás megbecsülése, együttérzésük érződött. A múlt évben még 192 ember dolgozott, sajnos az idén csak 152. De ez nem megy a munka kárára, mert a számítógéppel, stb. rendelkező földmunkagépekhez kevesebb, de magasabb képzettségű ember kell.

Délben a Kft. borpincéjében ebédeltünk. Ez külön egy tanulmányút volt a borkultúrában.

Ebéd előtt megtanultuk, hogy milyen az igazi borkóstolás. Ehhez sajtkockákat, alma szeleteket is kaptunk.

Majd finom, többfogásos ebéd következett, még túrós lepény is volt. Búcsúzáskor a megkóstolt borokból mindenki kapott ajándékba is.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Kft. „lelke" nem a szárító és a raktár, hanem a dolgozók érezhető egymást segítő és minden dolgozót egyformán megbecsülő összetartó szeretete.

Köszönjük.

Sebők Dezső,
Hódmezővásárhely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!