Olvasói levelek

2008.08.25. 19:33

A szemtelen orvosokról

A Délmagyarország augusztus 25-i számában "Szemtelen orvosok" címmel megjelent olvasói megjegyzésre reagálnék."

A Délmagyarország augusztus 25-i számában "Szemtelen orvosok" címmel megjelent olvasói megjegyzésre reagálnék.

Tisztelt Kocsis István úr!

Problémásnak találja, hogy az orvosok késnek a rendelésről, órákat várni kell táppénzes papírért, hátha közben a többi betegtől elkapnak valamit, és így újra lesz munkájuk. 9 hónapos terhes lánya is így járt. A betegek az ellátásért fizetnek.

Ezzel kapcsolatban a következőket javaslom önnek.

1. Jó lenne, ha nem névtelenül bírálná az illetékes orvosokat, és nem általánosítana.

2. Minden házi alapellátást folytató rendelőben (gyermek, felnőtt) előjegyzési rend alapján folyik a rendelés. Természetesen hirtelen fellépő heveny rosszullét, beteghívás esetén az előjegyzési rend felborul. Tehát ezen esetek kivételével a napi 30-70-es betegforgalom mellett sem fordul elő az ön által említett 2-3 órás várakozás.

3. Amennyiben önnek ilyen rossz tapasztalata van a névtelen rendelőben, válasszon másik praxist, ehhez joga van. Sajnos az orvosoknak erre az úgynevezett szemtelen betegekkel kapcsolatban nincs lehetőségük, még akkor sem, ha esetleg fizikailag is megfenyegetik őket.

4. Az pedig, hogy azért kell várakozni, hogy újra betegek legyenek, egyszerűen nevetséges. Ma minden háziorvosnak nagyon is sok munkája van. Lényegesen több beteget látnak el, mint ami szellemileg és fizikailag is egészséges lenne.

Dr. Novaszel Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!