Olvasói levelek

2008.09.25. 19:18

Válasz Magyari Előd panaszára

"Az ön által is megtekintett Kogart – Válogatás a magyar festészet remekeiből című kiállítást több mint 12 ezren tekintették meg a fent jelzett látogatási időben. A kiállítás során egyetlen panaszos levél sem érkezett hozzánk, illetve a vendégkönyvben található több száz bejegyzésből egyetlen elmarasztaló írás sincs."

Delmagyar.hu / Olvasói levél

Tisztelt Magyari Előd úr! 

Mindenekelőtt engedje meg, hogy őszinte sajnálatomat fejezzem ki az önt ért kellemetlenségek miatt. Panaszával kapcsolatban tájékoztatom, hogy Magyarországon a szokásos múzeumi nyitvatartási rend (így Szegeden is) 10.00–17.00 óráig tart. Ezzel szemben a REÖK (Regionális Összművészeti Központ) nyitvatartási ideje 10.00–18.00 óráig, szabadtéri előadásnapokon pedig este 20.00 óráig tart. A szokásostól eltérő, meghosszabbított nyitvatartási idő bevezetésével célunk a levelében is jelzett nézői igények minél magasabb szintű kiszolgálása volt.

Az ön által is megtekintett Kogart – Válogatás a magyar festészet remekeiből című kiállítást több mint 12 ezren tekintették meg a fent jelzett látogatási időben. A kiállítás során egyetlen panaszos levél sem érkezett hozzánk, illetve a vendégkönyvben található több száz bejegyzésből egyetlen elmarasztaló írás sincs.

Számítógépes regisztrációnk és informatikai rendszerünk segítségével kontrolláltam, hogy ön és partnere 2008. szeptember 17-én, 17 óra 23 perckor érkezett a REÖK pénztárához. Munkatársaim két dologról tájékoztatták önöket: egyfelől, hogy szűk 30 perc alatt nem lesz lehetőségük behatóan tanulmányozni a mintegy 150 festményt, másfelől, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok belépőjegyeivel augusztus 31-éig volt ingyenesen látogatható a kiállítóház. A fesztivál előadásaira szóló belépőjegyeken csakugyan nincs feltüntetve a kiállítóház napi nyitvatartási ideje, tekintettel arra, hogy azokon korlátozott terjedelemben áll lehetőségünk közönséginformációs szövegek elhelyezésére, de az általános szerződéses feltételekre való utalás és az internetes tájékozódás lehetőségét minden esetben megjelenítjük. Sajnálatos módon az ön jegyén egy nyomtatási hiba miatt az augusztus végi időkorlát nem volt látható.

Úgy ítélem, munkatársaim mindkét esetben korrekt tájékoztatást adtak. Fent leírtakkal együtt is sajnálom, hogy kellemetlenségek érték, és a kiállítást megtekintő több mint 12 ezer emberrel szemben ön kellemetlen élményekkel távozott a REÖK-ből.

 A szolgálatot teljesítő biztonsági őr verbális készségével kapcsolatos megjegyzéseire a korrektség okán nem kívánok reagálni, hiszen az ön által leírtak az ön narratívájából fogalmazódtak meg. Munkatársaimtól sem fogadom el azt, hogy az ön – vagy bármely más látogató – magatartásával kapcsolatban nyilvánítsanak véleményt. Ugyanakkor panasza kapcsán és a jövőre nézve a ház valamennyi dolgozójától fokozott türelmet, udvariasságot és odaadást kértem.

 Sajnálom, hogy szükségét érezte annak, hogy panaszos levelét rajtunk kívül a Délmagyarországnak is megküldje, mert úgy gondolom, hogy vélt és valós sérelmeinek tisztázásához a polgári együttélés konvencionális szabályai szerint nem volna szükség a nagy nyilvánosságra.

Tekintettel arra, hogy fentiek miatt lépéskényszerbe hozott, elveimmel ellentétes módon levelem másolatát a korrekt tájékoztatás érdekében a Délmagyarországnak megküldöm. Továbbiakban felmerülő esetleges kérdéseire személyesen állok rendelkezésére.

Herczeg Tamás,
REÖK-igazgató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!