Olvasói levelek

2008.11.02. 19:39

A gyanú (bogaraim)

Sokáig vívódtam, mondjam, ne mondjam? Döntöttem. Egy életem, egy halálom, ami szívemen, a számon, vétkesek közt cinkos, aki néma, stb. <br>

Nos, az a gyanúm, hogy engem bizony lehallgatnak! Hogy kik és miért, azt nem tudom. De tény, hogy így, ősz elején egyre több úgynevezett bogyómászó pajzs „téved be" a lakásunkba.

Ám ez csak este derül ki, amikor felkapcsoljuk a „villanyt", mert addig csendben lapulnak, és csak a jóisten tudja, hogy mit nem csináltak korábban.

Amúgy ártatlan, jámbor állatoknak tűnnek, amint a B–52-es bombázókra emlékeztető hangot hallatva röpködnek a fényforrás körül. Nem is bántom egyiket sem, amikor leszállnak, kipróbált technikával elkapom a szűrüket, majd az erkélyen elengedem őket.

Mint mondottam volt, nem tudom, hogy miért hallgatna le pont engemet bárki is. De az mindenesetre gyanús, hogy eddig minden szabadon eresztett betolakodó bogár a Victor Hugo utca felé repült el!

(Magyarázat a nem szegedi, illetve a kevésbé tájékozott szegedi olvasóknak: a Victor Hugo utcában van egy közismert polgári párt irodája.)

Méhes János, Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!