Olvasói levelek

2008.11.05. 19:12

Kinek a feladata a parkolók takarítása?

"Olyan utcában lakom, ahol csak parkolójeggyel lehet várakozni a gépjárművekkel, ellenkező esetben büntetést kapnak a Szeparktól."

Delmagyar.hu / Olvasói levél

Olyan utcában lakom, ahol csak parkolójeggyel lehet várakozni a gépjárművekkel, ellenkező esetben büntetést kapnak a Szeparktól. Eddig ez rendben is van, de az úttest takarítását – nagy mennyiségű, hullott falevél borítja az utat, zárja el a lefolyókat! – hiányoló panaszomat, melyet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek intéztem, továbbirányították a Szeparknak, mert szerintük amelyik utca parkolójegyváltásra kötelezett, ott a Szeparknak kell takarítania. Több telefonhívás után (mindig kiderült, hogy a megadott számon lévő Szepark-ügyintézőhöz nem tartozik a problémám) – egy „kósza" ígéretet kaptam, de eredménye nem volt – még mindig nem jelent meg utcánkban a takarítóautó, pedig telefonos „akcióm" mát több mint egy hónapja volt!

Minap az éppen ellenőrzést végző Szepark munkatársainak, midőn a „mikuláscsomagot" helyezték el egy „bűnös" autón, szintén megemlítettem panaszom, mire azt a választ kaptam, hogy ők (mármint a Szepark) önkormányzati vállalat. No, ez derék! Akkor talán a közgyűléshez kéne fordulnom panaszommal? Valószínű, onnan a környezetgazdálkodási kft.-hez (rosszabb esetben egészen máshová) küldenének, s kezdődne pingponglabda-karrierem elölről!

Gondolom, mások is járnak hasonló cipőben és bokáig érő falevélben, az ő nevükben is szeretnék tisztán látni, kinek mi a feladata, illetve kötelessége! Elvárom, hogy ha valamiért fizetni kell (parkolásért), akkor a pénzemért szolgáltatást is kapjak! Persze lehet, hogy igen naiv vagyok!

Varga Béláné,
Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!