Olvasói levelek

2008.11.12. 21:48

Kutyák a lakótelepen

"Én is szeretem az állatokat, mégsem tartok kutyát panelba zárva, hisz ez már önmagában is állatkínzás."

Felháborítónak tartom, hogy az állatvédők mindennel foglalkoznak, lásd Szentesi Hungerit, stb., de azzal már senki, hogy lakótelepeken egyre több az állattulajdonos, gondolok itt a kutyatartókra, ha egyáltalán annak lehet nevezni őket. (Tisztelet a kivételnek!)

Én is szeretem az állatokat, mégsem tartok kutyát panelba zárva, hisz ez már önmagában is állatkínzás. Annak idején szigorú rendszabályok szabályozták a kutyatartást. Most? Elképesztő!

A kicsit nem tudom levinni a zöldbe vagy akár a játszótérre, hisz minden teli van kutyagumival, pisivel, minden bűzlik. Förtelem! A legelszomorítóbb, hogy a hatóságok egyáltalán nem tesznek semmit. Tudtommal van egy-két jogszabály a kutyasétáltatásra is. De minek, ha nincs, aki betartassa őket.

Szét lehet nézni például Szegeden, a Vértói út környéki zöldövezetekben. Többtucatnyi kutya a téren kicsitől a nagyig. A kutyatartók végignézik, ahogy kedvenceik nap mint nap végigpiszkítják a teret. Ezek nevezik magukat állatbarátoknak? Póráz, szájkosár, zacskó a kutyagumiknak... nem, azt nem ismerik, de ha igen, akkor sem érdekli őket.

És még akkor nem is beszéltem (írtam) az állandó, szűnni nem akaró, periodikusan vissza-visszatérő kutyalármáról.

Kérdem én: minek a zöldövezet meg a játszótér a bérházak körül, ha a gyermekeinket kiszorítják az ebek?!

Kíváncsi lennék, de biztos sokan mások is, hogy miért nem szabályozzák, s miért nem bírságolják kőkeményen a felelőtlenül sétáltató gazdikat?

Kisné N. Éva, Szeged

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!