Ország-világ

2011.05.19. 23:40

10 évre ítéltek egy pokolgépes robbantással fenyegetőző nyugdíjast

Ausztria - Tíz év börtönbüntetésre ítélt egy osztrák bíróság csütörtökön egy nyugdíjas férfit, aki maga készítette pokolgép felrobbantásával fenyegetőzött egy járási ügyfélszolgálat épületében.

Az esküdtbíróság szakértői vélemény alapján kimondta, hogy a férfi üldözési mániában szenved, így büntetését mentális zavarokkal küzdő elítéltek intézetében kell letöltenie.

A 76 éves, hajléktalan férfit gyilkossági kísérlet vádjával állították bíróság elé, miután tavaly decemberben a felső-ausztriai Hornban a járási közigazgatási hivatal szociális osztályán robbanószerkezetet helyezett egy alkalmazott asztalára, majd meggyújtotta a pokolgép kanócát.

A szerkezet egymáshoz kötözött, gázzal töltött öngyújtókészülékekből, valamint egy robbanógyutacsból és egy gyújtózsinórból állt. A szakértői vélemény szerint a robbanás halált okozhatott volna.

A tűzszerész végzettségű férfi rendszeresen megfordult az ügyfélszolgálaton. Azzal vádolta az alkalmazottakat, hogy elsikkasztják állítólagos, Svájcból folyósított nyugdíját. Később megváltoztatta a vallomását, és azt állította, csak rá akart ijeszteni egy ügyintézőre, aki őt egy "otthonba" akarta bezáratni, s hogy szándékosan vízbe mártotta a gyújtózsinórt.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában