Ország-világ

2013.06.02. 09:19

12-en haltak meg a tornádók pusztításában Oklahoma környékén

A péntek óta tartó ítéletidőben két gyerek is meghalt, öt áldozatot pedig még nem tudtak azonosítani.

Tizenkettőre nőtt az Oklahoma és Missouri államban pusztító tornádók és az azokat követő áradások halálos áldozatainak a száma - adták hírül vasárnapra virradóra a helyi tömegtájékoztató eszközök.

A katasztrófa elleni védelem helyi szolgálatának az adatai szerint a péntek óta tartó ítéletidőben két gyerek is meghalt, öt áldozatot pedig még nem tudtak azonosítani. A hatóságok arról számoltak be, hogy Oklahoma államban kilencen haltak meg a tornádók pusztításában, míg Missouriban hárman fulladtak meg a forgószél nyomán támadt áradásokban.

A The Oklahoman című újság beszámolója szerint az ítéletidő sebesültjeinek a számát még nem lehet pontosan tudni, de csaknem 90 embert kórházban ápolnak, míg a KOCO helyi adó szerint 77 sebesültet kellett kórházba szállítani. Az autópálya-rendőrség szerint a tornádók miatt sok olyan közúti baleset is történt, amelynek sérültjeit kórházba kellett szállítani.

A hatóságok arra szólították fel a térség lakosságát, hogy senki ne menjen az utcákra. A legfrissebb összesítések szerint Oklahoma Cityben és környékén több mint 170 ezren maradtak áram nélkül, mert a tornádók komoly károkat okoztak az elektromos távvezetékekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában