Ország-világ

2012.01.16. 18:58

130 kiló heroint találtak egy bolgár kamionban

Rekordmennyiségű heroint találtak egy bolgár teherautóban egy osztrák-német határátkelőnél a vámhatóság emberei - jelentették be hétfőn Bécsben.

A hűtőkocsiban 130 kilogramm kábítószert találtak elrejtve egy ellenőrzés során, a csempészáru feketepiaci értéke mintegy 50 millió euró - közölte az osztrák pénzügy- és az igazságügyi minisztérium. Ez a legnagyobb kábítószer-szállítmány, ami eddig Ausztriában eseti ellenőrzés során fennakadt a rendőrök hálóján. A drogot a Balkánon, majd Magyarországon keresztül csempészték Ausztriába és onnan Németországba, illetve tovább, Nyugat-Európa felé akarták szállítani.

A közlemény szerint az osztrák vámnyomozók egy gyanús teherautóra lettek figyelmesek a felső-ausztriai Subennél még január 11-én. Amikor az üres rakterű járművet mobil röntgenkészülékkel átvizsgálták, a tetőzet üregeiben elrejtett csomagokra lettek figyelmesek. A rejtekhelyet először nem tudták kinyitni, ezért megfúrták a tetőzetet és így megbizonyosodhattak arról, hogy ott kábítószert rejtettek el a csempészek. Miután megtalálták a titkos rekeszek nyílását, 230 csomag heroin került elő azokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában