Ország-világ

2007.10.18. 16:19

1500 egyetemista tiltakozott a tandíj ellen tegnap

Körülbelül 1500 egyetemista gyűlt össze szerda este Budapesten, a Margit híd budai oldaláról, hogy részt vegyen a tandíj elleni tiltakozásul szervezett fáklyás felvonuláson.

A szervezők azt hangsúlyozták, hogy most a budapesti egyetemisták tüntetnek, ezt megelőzően 12 vidéki városban már volt hallgatói tiltakozás. Miskolczi Norbert, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke arról beszélt a tüntetésről tudósító, szép számban megjelent újságíróknak, hogy a menet indulása előtt 1200 fáklya fogyott el, sokuknak már nem is jutott.

A FigyelőNet helyszíni tudósítója szerint 19 órakor mintegy 500 egyetemista és sok rendőr gyűlt össze a Margít híd budai oldalánál. A tüntetők békésen gyülekeztek, akik között piros és fehér polóba öltözötteket egyaránt látott a lapunk munkatársa, aki szerint kevés fáklyával várták a résztvevőket.

A tiltakozó menet a Margit híd Pestre vezető oldalán, a járdán és az úttest szélső sávjában halad rendőri felvezetéssel az Oktatási és Kulturális Minisztérium Szalay utcai épületéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában