Ország-világ

2009.05.10. 20:20

16 halott afganisztáni merényletekben

Afganisztán - Kilenc ember meghalt, 17-en pedig megsebesültek vasárnap két egymást követő, összehangolt öngyilkos merénylet során egy dél-afganisztáni rendőrőrs közelében.

Az áldozatok többsége az első robbanáshoz érkezett rendőrök és katonák közül került ki. Egy másik merényletben hét munkás halt meg, amikor az őket szállító jármű mellett bomba robbant.

Négy rendőr, négy civil és egy afgán katona halt meg az Afganisztán déli részén található Helmand tartományban történt kettős öngyilkos merényletben - közölte az afgán belügyminisztérium szóvivője. A helyi rendőrkapitány elmondása szerint az első merénylő a rendőrőrs közelében, rendőrautók mellett robbantotta fel a testére erősített bombát. A második merénylő akkor robbantott, amikor megérkeztek a rendfenntartó erők az első robbanás helyszínére.

A belügyminisztérium szóvivője "Afganisztán terrorista ellenségeit" vádolta a merénylettel, amely kifejezéssel a tálibokra szoktak utalni az afgán tisztségviselők. A Pakisztánnal határos tartományban különösen aktívak a tálibok. A terület számít a világ legnagyobb ópiumtermelő vidékének.

Szintén vasárnap hét afgán munkás halt meg Nangarhar tartományban, amikor egy útszélen elrejtett bomba felrobbant az őket szállító jármű mellett. A támadásban egy ember megsebesült - közölte a tartományi rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában