Ország-világ

2008.07.15. 08:56

2000 pécsi MSZP-s Gyurcsányt buktatna

2000 aláírást gyűjtött az MSZP-n belüli tisztújítás érdekében Komáromi István, a Pécs Mecsek-Nyugat Alapszervezet titkára, aki szerint Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a miniszterelnökségről.

2000 aláírást gyűjtött az MSZP-n belüli tisztújítás érdekében Komáromi István, a Pécs Mecsek-Nyugat Alapszervezet titkára, aki szerint Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a miniszterelnökségről. Az MSZP alapszabálya szerint ha a tagság 10%-a kezdeményezi, össze kell hívni a küldöttgyűlést.

Komáromi azt mondta a Blikknek, hiába kérte a pártközponttól a nyilvántartott MSZP-tagok számát, nem kapta meg. Más források szerint 38-40 ezer tagja van a pártnak, így legalább 4000 aláírás kéne a tisztújító küldöttgyűlés összehívásához. Ám még ha nyár végére össze is gyűlne ennyi, a párt szabályai miatt akkor sem lehetne előbb kongresszust összehívni, mint az amúgy is soron következő januári.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában