Ország-világ

2007.01.24. 15:19

125 éves a tűzoltó- egyesület

Idén ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját a Csornai Önkéntes Tűzoltó-egyesület. A jubileumot különböző rendezvényekkel szeretnék emlékezetessé tenni a szervezet tagjai. Dombi Lajos, az egyesület elnöke a Kisalföldnek az önkéntes tűzoltók közelmúltjáról, jelenéről, terveiről beszélt.

Cs. K. A.


– Az elmúlt évben generációváltás történt. Az idősebb tagok három kivételével már nem tudnak részt venni a munkában. Szerencsére sikerült ütőképes fiatal csapatot építeni, jelenleg negyvenen tagjai az egyesületnek. Ebből a riasztható állományt huszonketten alkotják. Eszközbeszerzéseinket, felújításainkat elsősorban önkormányzati támogatással sikerült megvalósítanunk, de segítik munkánkat a csornai vállalkozók, cégek is, illetve a pályázati támogatások.
A csornai önkéntes tűzoltók az elmúlt években közel kétmillió forintot „pályáztak össze”. Felújították szertárukat, átalakították az irodahelyiséget, kiegészítették technikai eszközeiket. Kapcsolatban vannak a kaposvári Kötél elnevezésű speciális mentőszervezettel, és rövidesen Csorna testvérvárosának, a német Sinzing tűzoltóival is találkoznak. Műszaki mentésekhez, tűzesetekhez vonultak többször is, de előfordul rendszeresen az is, hogy a hivatásos állomány távollétében ők adnak laktanyai szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában