Ország-világ

2007.01.31. 15:19

13 pont a politika javítására

Orbán Viktorral is egyeztetne az MDF a párt által javasolt 13 pontról, ezért hasonló megbeszélésre hívja a Fidesz elnökét, mint Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt &#150; mondta Dávid Ibolya azt követően, hogy az MDF parlamenti képviselő- <br > </br>csoportja találkozott a kormányfővel. A Fidesz jelezte: nyitott az egyeztetésre.

„ Szeretnénk tovább folytatni a most megkezdett tárgyalást azokkal a felekkel, akik eljöttek a mai tárgyalásra, azokban a konkrét kérdésekben, amelyekben a célokkal egyetértettünk, viszont a megoldási javaslatokban egyetértésre kell jutnunk az elkövetkező időszakban. Egy következő, hasonló tárgyalásra a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja várja Orbán Viktort, a Fidesz pártelnökét, akivel a tíz plusz három pontunk kapcsán szeretnénk egyetértésre jutni” – hangsúlyozta [namelink name="Dávid Ibolya"] a Gyurcsány Ferenccel lezajlott találkozó után.
A demokrata fórum elnöke elmondta, hogy az egyeztetésen nem volt egyetértés a korrupcióellenes küzdelemhez szükséges eszközöket illetően, valamint az árfolyamnyereség- és kamatadó eltörlése tekintetében.
Hozzátette: az örökösödési illetékkel kapcsolatban köztes megoldás születhet. A tiszta kezek hivatala felállításának ügyében írásos javaslatot küld az MDF a miniszterelnöknek – mutatott rá [namelink name="Dávid Ibolya"]. Hozzáfűzte: az örökösödési illeték kérdésében tárgyalásokra van szükség a Pénzügyminisztériummal. [namelink name="Dávid Ibolya"] kiemelte, hogy eredményt várnak a párt- és kampányfinanszírozás kérdésében.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője válaszközleményében hangsúlyozta: pártja nyitott az egyeztetésre.
„ A Fidesz nyitott minden olyan egyeztetésre, melynek célja a magyar emberek életkörülményeinek javítása. Fontosnak tartjuk, hogy ne egyszeri PR-akciókra, hanem érdemi megbeszélésekre kerülhessen sor, ezért az MDF írásbeli javaslatainak kézhezvétele után először szakértői egyeztetéseket tartunk szükségesnek. Ezeket követően pedig sor kerülhet a pártok vezető politikusainak tanácskozására” – hangsúlyozta Szijjártó Péter. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában