Ország-világ

2007.01.26. 15:19

„ Sérülhet az oktatás”

Az MDF soproni szervezete szerint méltánytalan és túlzó az intézmények költségvetésének 18 százalékos tervezett csökkentése – tájékoztatott Oszvald Ferenc Nándor alelnök, jóllehet hivatalos közleményt eddig nem juttattak el egyetlen intézményhez sem.

– A racionalizálás szándékát üdvözöljük, de megítélésünk szerint a javaslat nem a célt szolgálja, átgondolatlan és nem veszi figyelembe a pedagógusszakma véleményét – fogalmazott Oszvald Ferenc Nándor, az MDF soproni alelnöke. – Az intézmények költségvetésében tervezett 18 százalékos csökkentés nem oldható meg a feladatok megtartásával, így sérülhet az oktatás. A javaslat nem veszi figyelembe, hogy az iskolák tanévekben gondolkodnak, így az elvonás valójában szeptemberben éreztetné hatását. Kérjük a városvezetést, folytasson egyeztetést a szakmai szervezetekkel. A politikus kiemelte, számításaik szerint körültekintő munkával maximum 7–8 százalékos elvonásra van lehetőség az intézmények jelenlegi működésének fennmaradása mellett. Somogyi Miklós, az oktatási munkacsoport vezetője hozzátette, a terv aránytalanul sújtja az oktatási rendszert és a fűnyíróelven megvalósuló elvonások a jobb teljesítményt felmutató intézményeket fokozottan érintik. Véleménye szerint nem az intézményvezetőknek, hanem az iskolaszékeknek kellene dönteniük az elvonás belső szerkezetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában