Ország-világ

2007.01.25. 15:19

2014-ig életben tartják a Windows XP-t

2014-ig meghosszabbítja a Windows XP otthoni változataihoz nyújtott ingyenes támogatás időtartamát a Microsoft.

Az eredeti tervek szerint a Windows XP Home Edition és Media Center Edition támogatása 2009-ben véget ért volna, a vállalat azonban úgy határozott, egészen 2014-ig támogatja ezeket szoftvereket.
A Microsoft terméktámogatási politikája szerint a Windows XP különféle változatai 2009-ig részesülnek "mainstream" támogatásban, amelybe a biztonsági és egyéb javítások kiadása és kérés esetén új funkciók fejlesztése mellett beletartozik az ingyenes és fizetős telefonos és online támogatás is. A Microsoft weboldala szerint a "mainstream" támogatás a termék megjelenéstől számított 5 évig érvényes.

A Windows XP különféle verzióihoz 2009-ig, vagyis a Windows XP SP2 megjelenését követő öt évig lesz "mainstream" támogatás. Az eredeti tervek szerint 2009-től kezdődően csak a vállalati felhasználásra szánt Windows XP Professionalhoz adtak volna ki javításokat, a mostani döntés szerint azonban nem csak a Windows XP Professional Edition, hane a Home Edition és Media Center Edition is részesül majd a kiterjesztett támogatásban. A redmondiak indoklása szerint a felhasználók visszajelzései alapján hozták meg a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában