Ország-világ

2007.01.31. 15:19

A reklamálók rohamára számít az egészségbiztosítási pénztár

A reklamálók óriási rohamára számítanak az egészségbiztosítási pénztárak, miután becslések szerint egymillió ember kaphat értesítést arról, hogy nincs érvényes egészségbiztosítása.

Aki vitatja a levél tartalmát, az levélben vagy személyesen reklamálhat. A biztosító ezután hivatalból megkeresi a reklamáló munkáltatóját, iskoláját, a helyi önkormányzatot vagy a munkaügyi hivatalt. A gyesre vagy gyedre jogosultak esetében a Magyar Államkincstár az illetékes.

Sokan meglepődhetnek majd – mondta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főosztályvezetője. Elsősorban azok számíthatnak értesítésre, akiknek több mint 30 napja megszűnt az ellátásra jogosító jogviszonya.

Az őstermelőknek, a háztartásbelieknek és az egyetemen már végzett, de még nem dolgozó fiataloknak külön kell szerződniük a tb-vel. A státusz rendezése közös érdek, mert 2008 januárjától az orvosok visszautasíthatják azoknak a kezelését, akiknek nincs érvényes jogviszonyuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában