Ország-világ

2007.01.17. 15:19

Balf gyöngyszeme lesz az ivókút

Tavasz végén átadhatják a balfi ásványvíz új vételező helyét, a volt határőrlaktanyával szemben. A közművek és a fogadórész már elkészült, az új kút Zsolnay-kerámiából készülő burkolata ma érkezik. A kút és a pihenőpark a balfi Pet Pack Kft. és a soproni önkormányzat közös beruházása.

B. Á.

Megszépült a balfi ásványvíz-palackozó környéke: elkészült az új kutat befogadó építmény, valamint az új út és a parkoló is.
– Az önkormányzattal közösen finanszíroztuk a pihenőparkot – tudtuk meg [namelink name="Gyetvai János"]tól, a balfi Pet Pack Kft. termelési igazgatójától. – Amint az időjárás engedi, befejezzük a parkosítást és felállíthatjuk a Zsolnay-kerámia burkolatú új ivókutat is. Reméljük, késő tavasszal át is adhatjuk már.
[namelink name="Gyetvai János"] elmondta, az átalakítást hosszú évek óta tervezték, és úgy érzik, ha elkészül, Balf gyöngyszeme, új turisztikai látványosság is lesz a kút és környéke. Ez természetesen közkútként fog a jövőben is üzemelni, akárcsak elődje, amely pár száz méterrel lejjebb, a palackozó túloldalán áll.

– Egyelőre a régit sem szüntetjük meg – tette hozzá a termelési igazgató –, de ez már semmiképp nem felel meg a 21. század elvárásainak, nehézkes a tisztítása, karbantartása.
A beruházás még Sopron előző városvezetésének közreműködésével kezdődött, tavaly nyáron – mondta Kerekes Attila, a városháza főmérnöke. Az összberuházás 75 millió forint volt, ebből 60–40 százalékban vette ki részét az önkormányzat (45 millióval) és a palackozó kft. (30 millióval).
– A földmunkák, a közművek, a fogadórész elkészült – vázolta a főmérnök –, megtörtént a műszaki átadás is, vagyis a kút felállításán kívül kész a rendezés. Ma érkezik a Zsolnay-kerámiából készült burkolat, s amint az időjárás engedi, a helyére is kerül. Még folynak a tárgyalások a Volánnal, a tervek szerint ugyanis az eddigi buszvégállomás helyett az új kútig fog közlekedni a helyi járatú autóbusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában