Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Bemutatkozó testületi munkaterv Kapuváron

A kapuvári képviselő-testület a minap elfogadta az idei évi munkatervet. A testületi üléseken szinte minden nagy helyi cég és vállalkozás bemutatkozik a város előtt.

T. A.

Munkaterv rögzíti Kapuvár képviselő-testületének idei feladatait, az ülések napirendjét, számát és időpontját. Az előre meghatározott munkaterv azonban módosulhat. A munkaterv érdekessége egy – már az előző testület által megkezdett – hagyomány folytatása, miszerint a város meghatározó cégei és szolgáltatói szólnak a működésükről és terveikről.
Már az e havi, januári ülésen is egy rég látott cég, a Rába-holding képviselője beszél a helyi telep további hasznosításáról, valamint a Jószív kft. és az önkormányzat közt tervezett területcsere új momentumait tárgyalják a képviselők. Februárban a Flóra Gyógyfürdő és a Rekultív kft. ismerteti ez évi terveit, fejlesztéseit. Fontos napirendi pont lesz az idei költségvetési rendelet megalkotása, valamint a távhőt üzemeltető Greenergy Zrt. tájékoztatója. Márciusban a Provertha és a helyi rendőrség lesz napirenden az önkormányzat humánprogramja mellett. Áprilisban az Econorm és az Agronatúr Kft. mutatkozik be, de tárgyalják a kórház – addigra már vélhetően eldöntött – átalakítását is. A májusi ülésen több közalapítvány tartja meg beszámolóját és az ipari park képviselői is beszélnek az elmúlt év munkájáról. Júniusban a Fertő–Hanság Nemzeti Park, a Kisalföld Volán és a GYSEV Zrt. képviselői beszélnek a cégek munkájáról, valamint döntések születnek önkormányzati kitüntetések odaítéléséről is. Az augusztusi ülés a könnyűiparé: a Diadal zrt. és a Ruhaipari Zrt. működését ismertetik a képviselőkkel. Ezenkívül a testület tárgyalja a féléves költségvetést is. Szeptemberben a Hanság Coop Zrt. és a város lakosságának egészségügyi helyzete lesz napirenden, míg októberben tárgyalják Kapuvár munkaerő-piaci helyzetét. Beszámolót tart az Égáz Zrt., valamint az E.ON is. Novemberben egy közmeghallgatás keretében ismertetik a III. negyedévi költségvetés teljesítését és a kistérség tevékenységét. Decemberben az éves költségvetés tárgyalásával, valamint a bizottságok munkájának értékelésével zárják a 2007-es évet a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában