Ország-világ

2007.01.12. 15:19

Beruházási csoport alakult a városházán

Az önkormányzatok tevékenységében döntő fontosságúak a beruházások, ezért Sopronban Kerekes Attila főmérnök vezetésével beruházási csoport alakult.

C. V.

Külön szervezeti egységként beruházási csoport alakult a városházán. A csoport az előző városvezetéstől „örökölt” és az új beruházásokat is kezeli majd.
– Az önkormányzatok tevékenységén belül nagy hangsúly helyeződik a beruházásokra, hiszen ezek között többnyire fejlesztő, életminőséget javító munkálatokat értünk – mondta el a Kisalföldnek [namelink name="Havas András"] alpolgármester.
– Mivel ezen teendők megkülönböztetett figyelmet igényelnek, átszervezéssel egy úgynevezett beruházási csoportot hoztunk létre a városházán – tette hozzá. Ennek célja, hogy átfogóan kezelje az egyes ügyeket a tervezéstől a kivitelezésig.
[namelink name="Havas András"] azt is elmondta, jelentős szervezeti átalakítás van készülőben, mely a városháza különböző irodáit érinti. A mostani csoport már a jövőbeni koncepcióba is illeszkedik. – Tekintve, hogy Kerekes Attila főmérnök eddig is a városi beruházások szakértőjeként tevékenykedett és jól ismeri ezen területet, célszerű volt őt felhatalmazni a csoport irányításával.
– Az ISPA, az ISPA-plusz, a Deák tér rekonstrukciója, a Széchenyi-gimnázium felújítása, különböző útépítések és -felújítások és egyéb beruházások képezik a tevékenységünk alapját – tette hozzá Kerekes Attila. – A csoportban öt mérnök, dr. Süvegné Hollósy Zsuzsa, Rétfalvi Balázs, Vargáné Korompay Dóra, Smiliár Tamás és [namelink name="Németh Béla"] tevékenykedik.
Feladatunk széles körű,

a közbeszerzési kiírás,

a pályázatok kezelése és

a lebonyolítás is beletartozik.
Tehát az igény felmerülésétől egészen a használatbavételi engedélyek beszerzéséig végigkísérjük egy-egy projekt útját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában