Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Bűncselekmény-sorozat gyanúsítottjait kapták el

Sopronban és környékén az utóbbi hetekben betörések borzolták a lakosság és az üzlettulajdonosok kedélyét. A nyomozás eredménnyel járt, összesen öt embert gyanúsítanak a bűncselekmények elkövetésével.

– Az óév utolsó és az új év első napjaiban több helyről is jelentettek betöréseket – mondta [namelink name="Nagy Ernő"] alezredes, a soproni kapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője. – Látványpékségben és a Várkerület egyik kenyérboltjában éppúgy látogatást tettek a hívatlan látogatók, mint a vasútállomás előtti pavilonsor dohányüzletében. Mindent elvittek, ami csak mozdítható volt: élelmiszert, dohányt, készpénzt. Az egyik helyen negyvenezer, a másikon 300 ezer, míg az utóbbi helyszínen – legnagyobb fogásként – 600 ezer forint értékű zsákmányra tettek szert az ismeretlenek, a rongálási károkról már nem is beszélve.
A nyomozók munkához láttak: először is korábbi hasonló bűncselekmények elkövetőit kérdezték ki. A rendőrség látókörébe került egy olyan győri fiatalember is, akit nyáron engedtek szabadon a börtönből, s aki ideiglenes soproni lakcímmel is rendelkezett. Az illető és ismeretségi köre ellenőrzésekor a nyomozók előtt egyértelművé vált, hogy ő – és két soproni társa – megalapozottan gyanúsítható a betörések elkövetésével. A házkutatások is sikerrel jártak, az ellopott áruk egy része megkerült. A többi kár megtérítéséért polgári peres eljárást kezdeményezhetnek az érintettek. A három férfi ellen büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség, a győri fiatalembert a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
– Egy másik párost is sikerült a rendőröknek lefülelniük, akik szintén betörésekkel gyanúsíthatók – folytatta [namelink name="Nagy Ernő"] alezredes. – A két harmincéves, büntetett előéletű soproni hajléktalan víkendházakat, valamint lakótelepi pincéket fosztogatott, s elsősorban élelmiszereket vittek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában