Ország-világ

2007.01.26. 15:19

Cseh betörőt fogtak

Hazájában is körözi a rendőrség a cseh N. Pavelt, akit a győri rendőröknek sikerült elfogni, miután három lakásba is betört. A férfi számláján többek között zsarolás, erőszakos közösülés és garázdaság is szerepel.


A győri Páva utca egyik lakásába tört be kedden este 8 körül egy ismeretlen, aki jelentős rongálási kárt maga után hagyva kereket oldott, amikor a tulajdonos megzavarta őt. Néhány órával később a Summás utcában próbálkozott, de onnét is távoznia kellett. Pedig már a pénztárgép felnyitásával kísérletezett, amikor megzavarták. A Mohi utcában lévő egyik házból sikerült mintegy 760 ezer forint értékű ékszert zsákmányolnia. A sértett szerencsére hamar észrevette a betörést és értesítette a rendőrség ügyeletét, s a járőrök lezárták a környéket. A Sági úti ellenőrző pontnál a rendőrök meg akartak állítani egy világítás nélkül közlekedő, magyar rendszámú autót, de vezetője továbbhajtott. Nem jutott messzire, mert az utánainduló rendőrök elől menekülve árokba hajtott. Az előállított férfiról kiderült, hogy N. Pavel cseh állampolgár, akire ráillett az egyik sértettől kapott személyleírás. S fényképről is felism erte a betörőt az illető. A cseh bűnügyi nyilvántartásban zsarolás, erőszakos közösülés, betöréses lopás, lopás, csalás és garázdaság szerepel N. Pavel számláján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában