Ország-világ

2007.01.31. 15:19

Életünk legtöbb problémáját egyedül kell megoldanunk

„ Sok út vezet Rómába, csak azt kell tudni, hol van Róma.”Horváth Ági még csak húszéves, mégis ő Győr-Moson-Sopron megye ötszörös ifjúsági díjlovas bajnoka, s tavaly ő lett a megye felnőtt bajnoka is. Betölti az életét a lovaglás, az állatszeretet, a szenvedélye lett ez a sport. Tervei megvalósításában segítségére volt és van a fenti idézet.

Rainer Klimke Benke Éva


– Kilencévesen kezdtem lovagolni. Már pici koromban volt otthon lovunk, onnan ered az állatszeretetem. A szüleim segítsége meghatározó volt. Megyei és országos versenyeken indultam, Győr-Moson-Sopron megye ötszörös ifjúsági bajnoka lettem, tavaly pedig a felnőttek között is megszereztem ezt a címet. Ugyancsak tavaly az országos ifjúsági bajnokság aranyérmes csapatának is a tagja voltam. Naponta lovagoltam, öt éven át Dallos Gyula mesteredzővel, örökös magyar bajnokkal edzettem. P szokta idézni nekem a fenti Rainer Klimke-mondatot. Nagyon megjegyeztem, hiszen a magam bőrén is éreztem az igazát. Nem úgy van az, hogy egy problémát csak egyféleképpen lehet megoldani. Dallos Gyula havonta járt hozzánk a Hidegség melletti Ilona-majorba, de a köztes időben, amikor nem találkoztunk, magamnak kellett rájönnöm a megoldásokra. Felidéztem a tőle hallott szavakat, és magam oldottam meg a nehézségeket.
Jelenleg Fritz Gaulhofer tart edzést számomra kéthetente. A napi edzések során most is csak magamra számíthatok. Szeptembertől a bécsi közgazdaság-tudományi egyetem hallgatója vagyok, naponta ingázom Bécs és Nagycenk között. Mindennap lovagolok, az vezérel, hogy egyre jobb eredményeket érjek el. A nálunk született, általam kiképzett Jupiter nevű lovammal szeretnék indulni a Németországban megrendezésre kerülő díjlovagló Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában