Ország-világ

2007.01.30. 15:19

Elfogták a csongrádi nyaralók fosztogatóját

Sikerült elfogniuk a csongrádi rendőröknek egy hajléktalan férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt hónapokban több csongrádi nyaralót is feltört – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Csongrád Megyei RFK sajtószolgálatától. <br>

Az utóbbi időben több feljelentés is érkezett a Csongrádi Rendőrkapitányságra, mely szerint a város külterületén lévő tanyákba, pihenőházakba ismeretlen tettes betört. Volt olyan ingatlan, amelyet többször is kifosztottak, és volt olyan ház, ahol – a szemle adatai alapján – pár napig lakhatott az elkövető. Az elvitt értékek között voltak különféle használati tárgyak, műszaki cikkek, bútorok, dísztárgyak, de még vemhes kutyák is. A rongálással és lopással gyanúsított személy több százezer forint kárt okozott az elsődleges szakértői vélemény szerint.

A nyomozások során a rendőrök több kriminalisztikai hasonlóságot is felfedeztek a bűncselekmények helyszínein, így valószínű, hogy a tettes azonos. Az eljárások és adatgyűjtések folyamán a rendőrség látókörébe került egy 57 éves hajléktalan, akit a rendőrök egy lakatlan tanyában tetten értek hétfőn. A férfinél lőfegyvert is találtak, amely szintén bűncselekményből származott. Gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte, hogy a bűncselekmények elkövetéséből, a lopott tárgyak értékesítéséből tartotta fenn magát.

Ellene az eljárás több rendbeli lopás, magánlaksértés és lőfegyverrel, vagy lőszerrel visszaélés bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja alapján van folyamatban a Csongrádi Rendőrkapitányságon, őrizetbe vétele mellett. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában