Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Elveszett az ajándék

Szívből jövő köszönet a Magyar Posta illetékes dolgozóinak, akik „bearanyozták” családom karácsonyát! December 19-én délelőtt a fiam részére elsőbbséggel feladtam egy értékes könyvekből álló csomagot, melyet még ma sem kapott meg! A feladás helye: Győr, 4-es számú postahivatal, cél: Budapest VII. kerület, MAGYARORSZÁG! Kérem, ha valaki tud, segítsen, mert az illetékesek a paragrafusokat ismerik, egyébként tanácstalanok!


Tomecskó Tamást, a posta szóvivőjét kerestük meg a győri panasz kapcsán: „Ha a panaszos olvasó csomagként adta fel a könyveket, akkor annak van azonosító száma. Ennek a számnak pedig bármelyik postahivatalnál utána tudnak nézni – akár ott is, ahol a csomagot feladta, tehát Győrben, a négyes postahivatalnál. Ha azonban levélként postázta az illető a könyveket, akkor nincs azonosító száma, így nem lehet nyomon követni a szállítmányt. Ezzel együtt azt tanácsolom az SMS írójának, hogy jelezze panaszát az ügyfélszolgálatunkon, amelynek telefonszáma 40/46-46-46.”
A szóvivőtől megkérdeztük azt is, kártérítési igénye lehet-e a panaszosnak. A válasz hasonló volt, tehát ha csomagként szállították a karácsonyi ajándékcsomagot, s arra volt értékbiztosítás, akkor a posta eddig az összegig kártérítést köteles fizetni. Azt azonban nem lehet megcsinálni – Tomecskó Tamás példájánál maradva –, hogy valaki egy gyémántgyűrűt helyez egy borítékba, s a hatvankét forintos bélyegre hivatkozva milliós kártérítést követel, ha a boríték valahol elkeveredik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában