Ország-világ

2007.01.25. 15:19

Épül a szennyvízcsatorna, palackozóüzemet terveznek

Ebergőcön és Harkán számítanak a helybéliek összefogására, a társadalmi munkára. Így szeretnék elérni, hogy még szebbek és gondozottabbak legyenek a települések.

P. H. L.

Ebergőcön idén a legfontosabb feladat, hogy befejezzék a tavaly megkezdett szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését. A tervek szerint a lakosság nyár elejétől csatlakozhat rá a rendszerre. Az önkormányzat a helybéliektől átvállalta a felvett hitelek kamatait.
– A költségvetésünk sarokszámai már kezdenek körvonalazódni, így látjuk: kevesebb pénzből gazdálkodhatunk – mondta el Both József polgármester. – A csatornázás mellett adódnak más feladataink is. Szeretnénk rendbehozni a temetőt és a ravatalozót. Emellett az út- és járdafelújítások sem maradhatnak el. Az egyház visszakapta a volt iskola épületét, így az ebben lévő könyvtár az önkormányzat épületébe kerül át. A nehezebb anyagi feltételek mellett sem feledkezhetünk meg az ünnepeinkről. Ha szerényen is, de megtartjuk a nyár közepi falunapot, valamint május utolsó vasárnapján a hősök napját.
Harkán Ebergőchöz hasonlóan készülőben van a költségvetés. [namelink name="Szabó Károly"] polgármester szerint is spórolós év lesz a 2007-es. Sok tennivaló lenne, ám nem biztos, hogy mindenre jut elegendő pénz, és a beadott pályázatok sikere is kérdéses még. A közelmúltban bontották le az életveszélyessé vált játszóteret. A településen bíznak benne, hogy még ebben az évben újat tudnak építeni helyette.
– A megnyílt határátlépőhöz vezető út rendbetétele sem halogatható sokáig, így várjuk a megfelelő pályázat megjelenését – tette hozzá a polgármester. – A helybéliek összefogásával szeretnénk felújíttatni a parkjainkat. A település nagy lehetőség előtt áll. Korábban már többször szó volt arról, hogy ásványvízpalackozó-üzem létesül a faluban. Várhatóan még ebben az évben elkészülnek azokat a vizsgálatok, amelyek alapján eldönthetjük, mennyire éri meg kitermelni a vizet. Számítások szerint a vízkészlet háromötöde a magyar oldalon található. Ez pedig biztató számunkra. Miként az is, hogy több lehetséges befektető is megkeresett bennünket, akik hajlandóak lennének egy üzemet felépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában