Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Észak-Magyarországon is elutasították Molnár javaslatát

A Regionális Egészségügyi Tanácsok közül utolsóként az Észak-Magyarországi is elutasította Molnár Lajos egészségügyi miniszter ágyszámcsökkentési javaslatát.

A szavazáson Miskolc képviselői tartózkodtak, Nógrád és Borsod megye nemmel voksolt, míg Heves megye, illetve Ózd és Kazincbarcika támogatta az indítványt, de mindez együtt nem volt elegendő a többségi támogatáshoz.

Trencsényi Erzsébet az Észak-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács elnöke korábban arról számolt be, hogy a térségben a javaslat 22 kórház 1790 ágyát érinti: valamivel több, mint ezer esetben krónikussá alakításról van szó, 700 ágyat pedig meg kell szüntetni.

A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya szükségesnek tartja az egészségügy átalakítását, de úgy véli: a reform csak akkor lehet eredményes, ha átgondoltan hajtják végre.

Nyilatkozatukban sajnálattal állapítják meg, hogy a megkezdett szerkezeti és szakmai átalakításról nem volt igazán módjuk véleményt mondani, és kiemelik, hogy az egészségügy jelentős és gyors ütemű átalakítása a működés mellett előreláthatólag hosszú időre meghatározza az egészségügyben dolgozók nemzetközileg is elismert képzését, az utánpótlás biztosítását, valamint a tudományos kutatást is.

Krónika Hírszolgálat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában