Ország-világ

2007.01.29. 15:19

Finisben az új állatmenhely

Már tető alatt van az új győri állatotthon, s bár a munkások folyamatosan dolgoznak, a befejezés további adományokon múlik. Padlófűtésre és burkolási segédanyagokra lenne leginkább szükség.

P. L.

Tizenöt éve várnak a győri állatbarátok arra, hogy végre modern, korszerű állatmenhelye legyen Győrnek, s a befogadott, megmentett kutyákat ne ideiglenes helyen vagy családoknál kelljen elhelyezni. Nyáron az álom végre megvalósult: júniusban a Pápai úti szeméttelep mellett, a Komszol volt sporttelepe helyén megkezdődött az új állatotthon építése, amely mellé felsorakozott az egész város. A Komszol jelképes áron adta bérbe a területet, s annak kialakításában és fenntartásában is segít. Az önkormányzat tízmillió forintot adott az építkezésre, s a győri vállalkozók is megmozdultak: ki tárgyi adománnyal – gipszkartonnal, nyílászárókkal, építőanyaggal –, ki munkával szállt be, többek között az épület teljes, több százezer forintot „érő” festését is egy győri szakember vállalta.
Az épület már áll, s az elmúlt hetekben felkerült a tető is a negyven kennel fölé. A munkások folyamatosan dolgoznak, a befejezés azonban további adományokon múlik.
– Nagyon fontos lenne, hogy beszereljük az épület állandó, 10–12 fokos hőmérsékletét biztosító elektromos padlófűtést – erre elsősorban az étel-előkészítő helyiség, valamint a beteg és kölyköket nevelő kutyák elkülönítőjében van szükség –, s bár egy helyi vállalkozó felajánlotta, hogy elvégzi a szerelési munkákat, maga az anyag még hiányzik hozzá – mondja [namelink name="Jahoda Maja"], az állatmenhelyet üzemeltető „Emberek az Állatokért” alapítvány kuratóriumának elnöke. A hideg beálltán kívül azért is fontos, hogy mielőbb elkezdhessék a munkákat, mert enélkül nem tudnak haladni a többi, például burkolási feladattal sem.
[namelink name="Jahoda Maja"] és kutyabarát társai, akik adományokból, társadalmi munkában tartják fenn közel tíz éve a szabadhegyi, Török Ignác utcai kutyamenhelyet, kiszámolták, hogy ha minden győri csak húsz forintot adna a nemes célra, befejezhetnék az építkezést. Ezt nemcsak ők, hanem a szabadhegyi menhelyen élő nyolcvan kutya is nagyon várja, ők ideiglenes gazdáik reményei szerint tavasszal költözhetnek be az ország első, uniós szabványoknak megfelelő kutyamenhelyére.
– Bár nem láttuk előre, honnan fogjuk előteremteni az összes pénzt az építkezésre, nem várhattunk arra, hogy minden egyben legyen, hiszen akkor soha nem kezdődött volna el a munka.
Bíztunk benne, hogy az állatbarátok és a szerencse mellénk áll, s ez eddig be is igazolódott, hiszen az egyik segítség hozta magával a másikat – mondta [namelink name="Jahoda Maja"], aki a befejezéshez a lakosság segítségét kéri.
Az alapítvány a városban számos ponton helyezett el gyűjtőperselyeket – többek között a Baross úti Kisalföld-pavilonban, az állatorvosi rendelőkben, a Virág-

piacon és a Szent Imre út 67. szám alatt található állateledelboltban, valamint a Tihanyi úti Edison üzletben –, és szívesen látja a helyi vállalkozók, cégek segítő szándékú felajánlásait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában