Ország-világ

2007.01.31. 15:19

Füles

Az elhunyt angol újságírót, Joe Strombelt éppen gyászolják kollégái, nem sejtve, hogy a szerencsétlen zsurnaliszta félúton ragadt élet és halál között. Joe-nak ugyanis még küldetése van: le kell lepleznie a Londonban garázdálkodó rejtélyes tarot kártyás gyilkost. De hogyan is tehetné ezt, ha fizikailag már nem is létezik?

rendező: Woody Allen


forgatókönyvíró: Woody Allen
operatőr: Remi Adefarasin
producer: Letty Aronson, Gareth Wiley
vágó: Alisa Lepselter

szereplő(k):
Scarlett Johansson (Sondra Pransky)
Hugh Jackman (Peter Lyman)
Woody Allen (Sid Waterman)
Ian McShane (Joe Strombel)
Kevin McNally (Mike Tinsley)
Romola Garai (Vivian)
Charles Dance (Mr. Malcolm)
Anthony Head (a detektív)

A film sztorija

A napokban elhunyt angol újságírót, Joe Strombelt (McShane) éppen gyászolják kollégái, nem sejtve, hogy a szerencsétlen zsurnaliszta félúton ragadt élet és halál között. Joe-nak ugyanis még küldetése van: le kell lepleznie a Londonban garázdálkodó rejtélyes tarot kártyás gyilkost. De hogyan is tehetné ezt, ha fizikailag már nem is létezik? Itt jön a képbe Sondra Pransky (Johansson), a nagyon is élő amerikai egyetemista lány, aki újságírást tanul, s londoni barátait érkezett meglátogatni.

Egy másik amerikai, a bűvész Sid Waterman (Allen) előadását nézve meghökkenve veszi észre, hogy egyedül ő képes látni és hallani Joe-t. A félig-meddig néhai zsurnaliszta élete fülesét adja a céltudatos lánynak, aki egyből a sztori után veti magát, veszélyes kalandja során pedig Sid lesz segítőtársa. A nyomozás Sondrát egy jólfésült angol arisztokrata (Jackman) karjaiba vezeti, s a lány azt hiszi, élete nagy románca vette kezdetét. Szép lassan azonban egyre erősödik benne a gyanú, hogy új szerelme talán maga az egyre inkább veszélyessé váló nyomozás tárgya.www.port.hu

Kritikák
Port.hu - Vörös Adél

"Szóval itt a show, a fiatal hölgy pedig természetesen kiválasztatik a közönségből, mint a de-materializáló csodaművelet vállalkozó kedvű alanya. Amikor azonban bebújik a boxba, tényleg láss csodát: egy szellem kezd élénk párbeszédbe vele. Ő ugyanis egy nemrégiben elhunyt újságíró, aki elszántan szeretné kollegináját utolsó fülesével ellátni. Az információ sikamlós: a híres Lord Lyman fia, Peter Lyman maga a tarotkártyás gyilkos. Nem is olyan nehéz a közelébe férkőzni, mindössze az az apró nehézség áll fenn, hogy Peter Lyman (Hugh Jackman a film

legeredetibb alakítását nyújtja) iszonyúan jóképű és a legangolabb gentleman meg a leggentlemanabb angol."
A teljes cikk

mozinet.hu - Lengyel Gábor

"És ha már Allennél mint színésznél tartunk: a filmben többször is kártyatrükkökkel szórakoztatja az arisztokratákat, akik ezt értékelik, s erre ő elkezdi hajtogatni, hogy "maguk csodálatos emberek, maguk az emberi faj büszkeségei". Nyilvánvaló, hogy simlis gazember, és azért mondja ezt, hogy közelebb kerüljön hozzájuk a nyomozás miatt, de akkor is: jómagam Joe Pesci Halálos fegyver 4.-beli békás anekdotája óta nem hatódtam meg ennyire egy szeretnivaló kisember vallomásán."
A teljes cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában