Ország-világ

2007.01.16. 15:19

Hatszázmillió forint a kár a leégett kollégiumban

Hatszázmilliós nagyságrendű kár keletkezett abban a kollégiumi épületben, amely hétfőn kora reggel gyulladt ki Somogy megyében.

A Széchenyi Zsigmond Szakközépiskola somogyzsitfai diákszállójának teteje hajnali hat órakor gyulladt ki. A tűzben tizenöt szoba égett ki, s az épület gyakorlatilag teljes tetőszerkezete megsemmisült. Egy tanár égési sérüléseket és könnyebb füstmérgezést is szenvedett, és megsérült két diák is.

Az eddigi adatok a tűz egy második emeleti szobában keletkezett, innen terjedtek át a lángok a harminc tetőtéri helyiségre. Az a lakószoba, ahol a tűz keletkezett, teljesen kiégett, de megsemmisült másik 15 szoba berendezése is - ezek zömmel tetőtéri helyiségek, hálószobák voltak.

A 600 milliós kárt okozó tűz keletkezésének okát a rendőrség és a tűzoltóság közösen vizsgálja. Az iskolában tanítási szünetet rendeltek el, a diákok elhelyezéséhez a marcali önkormányzat is segítséget ajánlott fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában