Ország-világ

2007.01.06. 15:19

Hiába menekült a tűz elől

Folytatás az 1. oldalról.

Tóth


A győri tűzoltók 15 perccel a riasztás után a helyszínen voltak, s két sugárral oltották a 10 és a 12 négyzetméteres területű helyiségekből álló melléképületből felcsapó lángokat. A nagyobbik rész teljesen kiégett, a kisebbiknek a tetőszerkezete égett le.
A tűz keletkezésének okát s a tragédia körülményeit a győri tűzoltóság vizsgálja. Elöljáróban annyit tudtunk meg: robbanás nem történt, gázpalack nem volt az épületben. A két helyiséget elválasztó falba egy vegyes tüzelésű kazán volt beépítve, feltehetően egy abból kipattanó szikra okozta a tüzet. Az utcában tegnap mégis halk puffanásról beszéltek az emberek. Szerintük az áldozat túltöltötte a kályhát, amitől az belobbant, és a bent lévő embert a légnyomás dobta ki az udvarra.
Kérdésünkre a tűzoltók ezt cáfolták, semmilyen robbanás nem volt, a kazán sem sérült meg. Sokkal inkább valószínű, hogy a 65 éves férfi rosszul volt, vagy elaludt, s későn vette észre, hogy a tűz fellobbant. Így már hiába menekült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában