Ország-világ

2007.01.05. 15:19

Július közepén először rendezik meg a BalaTONE Fesztivált

Másfél évtizedes sorozat után véget ér a mezőtúri Wan2 Fesztivál, 2007-ben már nem tudják megtartani a szervezők. Az új év azonban új fesztivált tartogat helyette: július közepén első alkalommal rendezik meg Zánkán, az egykori úttörőváros területén a BalaTONE Fesztivált.

A főként rockzenei profilú Wan2 Fesztivál annak ellenére szűnik meg, hogy a szervezőknek hosszú távú terveik voltak a rendezvénnyel. Idén azonban - a piactér és az egykori honvéd laktanya után - a harmadik helyszínt, az eddig megfelelőnek bizonyuló strandot is kénytelenek voltak feladni, újabbat pedig nem találtak helyette.

Tavasszal ugyanis nagyszabású fejlesztések kezdődnek a strandon: hotel és gyógyfürdőkomplexum épül a területen, ami lehetetlenné teszi a 2007-es, illetve a további fesztiválok lebonyolítását. Bár a helyi önkormányzat - mely mindvégig támogatta a rendezvényt - most is segítőkésznek mutatkozott, újabb alkalmas helyszínt nem találtak, így a rajongók és a fellépők búcsút intenek az észak-alföldi városnak.

A BalaTONE Fesztivál előkészületei már korábban elkezdődtek, ám 2007-re érett meg minden feltétele annak, hogy július 18. és 22. között megvalósuljon a nyitóesemény is. A helyszín sokak számára ismerős lehet, hiszen kisdiákként gyermekek százezrei töltöttek itt feledhetetlen napokat, heteket. A fesztivál jó alkalom a helyszín újrafelfedezésére, természetesen a szabadság jegyében, hiszen ezúttal a ránk erőltetett gyermekprogramok helyett a zenéé, a bulizásé a főszerep.

A magyar tenger északi partján található Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum körülbelül kétszáz hektáros területén számos világsztár teszi majd tiszteletét július közepén, de természetesen jelen lesznek a hazai élvonal reprezentánsai is. A szervezők ígérete szerint, a zenei kínálat rendkívül gazdag lesz: az igényes popzenétől a rockon keresztül az underground elektronikus tánczenéig minden műfaj képviselői fellépnek a BalaTONE fesztiválon.

Természetesen - ahogy az ilyen fesztiválok esetében lenni szokott - az egyéb (nem zenei) kulturális programokról sem kell lemondanunk, hiszen a négy nap során pódiumbeszélgetések, közönségtalálkozók és különböző bemutatók is várják a fesztivál vendégeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában