Ország-világ

2007.01.27. 15:19

Kizuhant a tizenegyedik emeletről

Folytatás az 1. oldalról.

Pomaranski Luca


Péter, Edina élettársa egyelőre próbálja feldolgozni a történteket, s bár nem tudja, mi lesz most velük, hogyan neveli egyedül a négy gyereket, egyben biztos: ahogy eddig, továbbra is mindent megtesz értük.
– Foggal-körömmel ragaszkodom hozzájuk, nem engedem, hogy bárki elszakítsa őket tőlem. A sajátjaimként szeretem mindegyiket – mondja a megtört férfi, aki szinte egyik napról a másikra lett sokgyerekes családapa.
Hat éve, hogy megszületett Vivien, s nem sokkal később, Edina édesanyjának hirtelen halála után magukhoz vették a lány két testvérét. A kis Bence születése után így, hatan lettek együtt igazi család.
Hogy miként birkóznak meg a családanya nélkül a hétköznapokkal, Péter még nem tudja, azt azonban igen, hogy ha kell, éjjel-nappal dolgozik majd a gyerekekért. „Van egy kis fuvarozócégem, ha kell, felveszek még embert, hogy nyugalomban élhessünk tovább” – mondja elszántan. Attól nem fél, hogy nem boldogul majd a gyerekekkel: párjával sokszor nevettek azon, hogy jobban bánik a kicsikkel, mint sok nő, rutinosan fürdetett, pelenkázott, ha kellett.
A legnehezebb azonban hátravan: megmondani a kicsiknek, hogy édesanyjuk nem jön haza többé.
– Pk úgy tudják, hamarosan itthon lesz... Főleg a fiam nagyon anyás; amikor az előbb eljött hozzánk az unokatestvérem, a csengetésre rögtön kiszaladt: „Anya, anya!” A nagyok természetesen tudják, mi történt – Edina öccse keltett fel a szörnyű hírrel –, de a történteket együtt kell majd feldolgoznunk – mondja a férfi, majd hozzáteszi: küzdeni egymás oldalán tanultak meg párjával, hosszú út vezetett az adyvárosi albérletig és a boldog családi életig.
Azt a családanya tizenhét éves öccse sem látta, hogyan történt pontosan a tragédia, hogyan esett ki Edina a belvárosra néző konyhaablakból. A rendőrség nem állapított meg bűncselekményre utaló körülményt – ezt hivatalból vizsgálja a hatóság –, a baleset körülmé-

nyeire közigazgatási eljárás keretében keresik a választ. Hogy megtalálják-e, nem tudni, egy azonban biztos: ha valami, Edina öröksége – a gyerekek szeretete és a küzdeni akarás – segít túlélni a családnak a tragédiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában