Ország-világ

2007.01.12. 15:19

Kóbor kutya a Jerevánon

A soproni Jereván-lakótelepen néhány napja kóborol egy eb. Az állat egy kiskutyát is megtámadott már. Az ott lakók félnek, és nem tudják, mit tegyenek.

P. H. L.

Több jereváni olvasónk jelezte szerkesztőségünknek, jó néhány napja kószál a lakótelepen egy nyakörves eb. Azt mondják, az állat már megtámadott egy másik – kisebb – ebet. Sötétedés után félnek levinni sétáltatni a kutyáikat, nem tudják, mikor ismétlődhet meg újra az eset. A gyermekeiket sem merik egyedül leengedni az utcára, hiszen nem tudni, mikor evett utoljára a kutya, és azt sem, hogy melyik pillanatban válik agresszívvé.
Nagy Dénes gyepmester tud az esetről, mint mondja, egy husky kutyáról van szó. Tudni kell, az a fajta naponta akár 30–40 kilométert is megtesz, így nehéz a befogása. Az állat egyébként békés természetű. Közeledik a párzási időszak, amikor megváltozik a kankutyák természete és amikor csak tudnak, meglépnek otthonról. Ezért is fontos a családi házakban megerősíteni a kerítést, és többször megnézni, merre van a házőrző – tette hozzá Nagy Dénes.
A gyepmester elmondta még, Sopronban a szilveszter viszonylag nyugodtan telt, csupán néhány kutya szökött el otthonról. Ezeket az állatokat azonban rövid időn belül sikerült befogni és visszajuttatni a gazdájukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában