Ország-világ

2007.01.31. 15:19

Lébénybe várják a turistákat

Tavaszra elkészül a lébényi katolikus temető világítása, valamint a helyiek rendbe tették a templom környékét, az önkormányzat elfogadta az idei költségvetést. A közmeghallgatáson a közvilágítás minőségéről panaszkodtak a résztvevők.

Lébényben a múlt heti testületi ülésen – a közmeghallgatás mellett – több fontos helyi kérdésben is döntés született. A képviselő-testület elfogadta a nagyközség idei költségvetését. A civil szervezetek legaktívabb tagjai és a településnek oly sokat segítő Szalánczi Ernő polgármesteri jutalmazásban részesültek. A közmeghallgatás során felháborodásukat fejezték ki a lakosok a közvilágítási szolgáltatás minőségével kapcsolatban. A helyi templom rossz állapotáról elmondható: az önkormányzat bízik abban, hogy sikerül az állagmegóváshoz szükséges anyagiakat uniós pályázati forrásból előteremteni. Ezzel kapcsolatos hír, hogy a templom környezetének rendbetétele – az enyhe télnek köszönhetően – most is tart: tavaszra esztétikus padok, kerékpártároló várja majd a híveket és a Lébénybe látogató turistákat egyaránt. Tavaszra elkészül a katolikus temető világítása saját beruházásban, a képviselő-testület aktív közreműködésével. Hasonló munkát terveznek az evangélikus temetőben is. Szintén saját kivitelezésben hidegaszfaltos útjavítást is végeztek a közelmúltban. A Lébény SE labdarúgócsapata – új vezetőséggel, de a régi edzővel – megkezdte felkészülését a hamarosan kezdődő tavaszi szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában