Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Lövéssel kellett elriasztani a fenyegető tömeget

Figyelmeztető lövéssel riasztották el a fenyegető tömeget a rendőrök egy intézkedés során Gyöngyösön. A parancsnoki vizsgálat szerint a keddi intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A rendőrök, állampolgári bejelentés nyomán, tiltott szemétlerakás miatt kerestek egy férfit, akit a lakhelye előtt, Gyöngyösön, a Malom úton próbáltak igazoltatni. A gyanúsított azonban megtagadta személyazonossága igazolását, ezért az intézkedő rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi azonban ekkor is ellenállt.

Amikor a rendőrök testi kényszert alkalmaztak vele szemben, segélykiáltása nyomán az utcára özönlöttek a férfi ismerősei: 15-20 ember husángokkal felszerelve és fenyegetően közeledett a rendőrök felé. Egyikük közvetlenül, tettleg is akadályozta az intézkedést.

Ekkor dördült el a légtérbe irányuló figyelmeztető lövés, amely sem személyi sérülést, sem anyagi kárt nem okozott. Ezt követően több rendőr érkezett a helyszínre, akik feloszlatták a csoportot, illetve előállították a gyanúsítottakat.

A történtek nyomán a keresett férfi ellen tiltott szemétlerakás, igazolás megtagadása és rendzavarás, egy társa ellen garázdaság miatt indult eljárás, egy harmadik férfit pedig hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsít a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában