Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Már lehet a benzinkútaknál gyógyszert vásárolni

Szerdától a Mol öt benzinkútjánál lehet már gyógyszereket is vásárolni – közölte az Egészségügyi Minisztérium államtitkára. Horváth Ágnes sajnálja, hogy a regionális egészségügyi tanácsok politikai döntést hoztak az ágyszámokról.

A patikán kívüli gyógyszerforgalmazással kapcsolatban Horváth Ágnes elmondta: egy cég öt elárusító helyén már szerdától elindul a forgalmazás. A Mol Nyrt. öt kútjánál, köztük a nagykovácsi elágazásnál lévő benzinkútról van szó.

A regionális egészségügyi tanácsok (ret) többségében politikai döntések születtek, ami sajnálatos - mondta az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a keddi kormányszóvivői tájékoztatón. Azért is sajnálatos, hogy nem szakmai, hanem politikai döntések születtek arról, mennyi aktív és krónikus ágy legyen az adott régióban, mert a ret-eknek az ott élő emberek érdekeit kell szem előtt tartaniuk - hangsúlyozta Horváth Ágnes.

Horváth Ágnes kiemelte: rengeteg javaslatot kaptak intézményvezetőktől, orvosoktól - amelyeket a végső döntésnél igyekeznek majd figyelembe venni -, de ezek a javaslatok nem tekinthetők egységes régiós álláspontnak. A ret-eknek egyébként január 28-ig kell kialakítaniuk végleges javaslatukat, úgy, hogy azzal az adott régióban minden intézmény és fenntartó egyetért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában