Ország-világ

2007.01.30. 15:19

Munkaterv az esztendőre

A két nyári hónap, július és augusztus kivételével minden hónapban tart rendes ülést a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Legközebb egy fajsúlyos téma, az idei költségvetés szerepel a napirenden.

H. J.

Legutóbbi ülésén fogadta el ez évi munkatervét a csornai képviselő-testület. A tervek szerint a képviselők havonta egyszer tartanak rendes ülést, kivétel július és augusztus, amikor az idén is szünet lesz. Az üléseket ezentúl is hétfői napokon rendezik.
Néhány téma a következő hónapokra tervezettek közül. Februárban például a város idei költségvetéséről alkot rendeletet a képviselő-testület. Megtárgyalják a Szociális Szolgáltató Központ 2006. évi munkájáról előterjesztett beszámolót is. Márciusban a közalapítványok működéséről készült beszámolók kerülnek terítékre és felülvizsgálják a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodását. Áprilisban a város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, feladatokról szóló beszámolót tárgyalja a testület. Rendeletet alkotnak a zárszámadásról és várhatóan elfogadják a 2007–2010. évekre vonatkozó gazdasági és humánprogramot, s jóváhagyják a Csornahő Kft. 2007. évi üzleti tervét.
Májusban a napközi otthonos óvoda, valamint a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola működéséről beszámolót, a termálfürdő helyzetéről, a jövőbeni lehetőségekről tájékoztatót hallgatnak meg a képviselők, továbbá döntenek helyi kitüntetések adományozásáról is.
Júniusban a város forgalmi rendjének helyzetéről készült tájékoztató, valamint közlekedésszervezési intézkedések meghozatala szerepel napirenden. Ugyanakkor módosítják az önkormányzat 2007. évi költségvetési rendeletét. Szeptemberben az önkormányzat idei első félévi gazdálkodásáról hangzik el tájékoztató. Októberben Csorna hulladékgazdálkodási tervét vizsgálják felül a testületi tagok és tájékoztatót hallgatnak meg a város környezetének állapotáról. Novemberben az önkormányzat 2008. évi költségvetési koncepcióját hagyják jóvá és napirendre tűzik a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás által ellátott szociális szolgáltatásokról szóló beszámolót. Decemberben a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről, a közterületek tisztán tartásáról szóló rendeletet módosítják és beszámolót fogadnak el a helyiadó-bevételek alakulásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában