Ország-világ

2007.01.16. 15:19

Nagykövet Sopronban

Sopronban járt és Fodor Tamás polgármesterrel találkozott tegnap dr. Ashot Hovakimian rendkívüli és meghatalmazott bécsi örmény nagykövet. A látogató koszorút helyezett el a Jereván-lakótelepi – Szarkisz Bagdaszarján által készített –, az örmény–magyar barátságot szimbolizáló szobornál.


A találkozó során kiderült, dr. Ashot Hovakimian Ausztrián kívül további három ország – köztünk hazánk – nagyköveti teendőit látja el. – Ismét fel kívánjuk eleveníteni az Örményország és Magyarország között egykor virágzó kapcsolatot – fogalmazott a nagykövet. – Stabil és hosszú távú kapcsolatban bízunk, szeretnénk kulturális életünkkel bemutatkozni, továbbá a turisztikai piacot szeretnénk kölcsönösen kiaknázni.
A nagykövet meginvitálta Fodor Tamást Örményország fővárosába, Jerevánba, ahol, mint mondta, a Sopron elnevezésű utca állít emléket a két város kapcsolatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában