Ország-világ

2007.01.05. 15:19

Négyciklusnyi polgármesterség után nyugdíjban

„ Lehet, hogy a munkám során követtem el hibákat, de szándékként mindig a jobbítás lebegett a szemem előtt. Nem kudarcként éltem meg a választási eredményt, ugyanakkor az értékrendemben néhány falubeli a helyére került” – nyilatkozta egyebek mellett Rábakecöl volt polgármestere.

– Haszonits –

Tuba Pál tizenhat évig töltötte be a polgármesteri posztot Rábakecölben. A tavaly őszi helyhatósági választáson azonban a helyi szavazók többsége a változásra voksolt.
A település volt vezetője – aki a polgármesterség mellett több társadalmi tisztséget is betöltött – örül annak, hogy a rendszerváltástól kezdve részese lehetett az önkormányzati munkának. Ráadásul a mögöttünk hagyott több mint másfél évtizedben jelentős fejlesztések történtek a faluban. Például már a kilencvenes években megvalósultak a nagyberuházások a községben.
– Emberi teljesítőképességem teljében, kellő tapasztalatokkal felvértezve dolgozhattam szülőfalumért – mondta Tuba Pál.
– Lehet, hogy a munkám során követtem el hibákat, de szándékként mindig a jobbítás lebegett a szemem előtt.
– Nem kudarcként éltem meg a választási eredményt, ugyanakkor az értékrendemben néhány falubeli a helyére került. Egy korszak lezárult, köszönet azoknak, akik mindvégig bíztak bennem. A jelenlegi vezetőknek pedig azt üzenem: nem az a dolguk, hogy fél cikluson át az elődöket kritizálják, hanem hogy megvalósítsák ígéreteiket. Korábban is voltak nehézségek, de azokat mindig megoldottuk.
Tuba Pál nyugdíjasként éli tovább az életét, közben a család mezőgazdasági vállalkozásában tevékenykedik. Mint fogalmazott, továbbra is aktívan akar dolgozni és pihenni.
– Van mit pótolnom, hisz a családomra, a szűkebb környezetemre és az igazi barátokra kevés idő jutott az elmúlt tizenhat év alatt. Mostanra – különösek az év végi ünnepek alatt – valamennyit már sikerült lefaragnom a hátrányból. Örömmel fogadtam azokat a jókívánságokat, amelyeket azoktól kaptam, akik pozitívan értékelték a tevékenységemet, kötődtek hozzám. Kívánom, hogy a kecöliek ezentúl is örülhessenek a település fejlődésének – jegyezte meg végezetül a volt polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában