Ország-világ

2007.01.29. 15:19

Nem kapja meg 12 millós nyereményét a dunaföldvári férfi

Nem kaphatja meg remélt nyereményét az a dunaföldvári férfi, aki több mint 2 hete azt állította, hogy egy játékgépen 11 millió 941 ezer 629 forintot nyert a településen.

A nyereményt a gép tulajdonosa akkor nem ismerte el, az APEH Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya ezért január 15-én vizsgálatot indított az ügyben, amit hétfőn azzal a megállapítással zárt le, hogy a játékos által reklamált összeg törvényesen nem nyerhető meg.

A hivatalok emberei a helyszínen is vizsgálódtak, a mérésügyi hatóság arra a következtetésre jutott, hogy a játékgép működésképtelen, nem tekinthető hitelesítettnek. Manipulációra utaló jeleket azonban nem találtak a szakemberek az automatában.

A gép hitelesítő okirata értelmében a berendezéssel megnyerhető legnagyobb összeg egyébként is legfeljebb 500 ezer forint, ennél nagyobb nyeremény az automata rendeltetésszerű és megfelelő működése esetén nem lehetséges – áll az adóhivatal közleményében. A gépet a gyártó is megvizsgálta, és megállapítása szerint a megjelölt időpontban jackpot-nyeremény sem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában