Ország-világ

2007.01.30. 15:19

Nem mozgó protézis? Ilyen is létezik

Fogaik elvesztésével az emberek nem dicsekszenek, igyekeznek titkolni hogy protézist viselnek.

Nem mozgó protézis? Ilyen is létezik?
Igen ! Akár 3 nap alatt!

Viszont a  mozgó protézist megszokni, azzal enni, beszélni, nevetni sokszor  nem egyszerű dolog. Egy győri implantológiai centrumban  már évek óta sikerrel alkalmazzák azt a  módszert,amellyel ezek a gondok megszüntethetők . Erről kérdeztük Horváth Erika dentálhigiénikust.

Erika! Röviden beszélne nekünk erről az eljárásról?

A lényege az, hogy titán műgyökereket, ugynevezett implantátumokat  csavarozunk be az állcsontba, és ezekhez rögzítjük a protéziseket.A rögzítést ruhapatent szerűen kell elképzelni. Dr Csák Csaba  szájsebész-implantológus  és munkatársai több mint 10 éve kezdtek  foglalkozni ezzel a problémával ,és  bátran mondhatom, ma ez az egyik leghálásabb területe nálunk  az implantológiának!

Mennyiben más egy rögzített protézis! Az akkor is kivehető marad?

A különbség leírhatatlan !A páciensek többségét nem a tudat zavarja hogy kivehető, hanem hogy  mozog, töri az ínyt, evésnél, beszélgetésnél, nevetésnél figyelni kell hogy ki ne essen! A rögzítettet kivenni csak tisztitáskor kell, utána még éjszakára is visszatehető.

A páciensek szerint olyan mintha kinőttek volna a fogaik, akér almába is haraphatnak, vagy nevethetnek egy jóízűt.A felső protézis nem lapát hanem patkó alakú, nem okoz hányingert, nem zavarja a hő és ízérzést.

Mennyi idő alatt lehet rögzített protézise egy páciensnek?

A csontminőségtől függően a legújabb módszer szerint  akár 3 nappal  a beültertés után már az új fogsorral rághat a beteg !  A lényege, hogy az arra alkalmas páciensnél egészen kis metszésből  helyezzük be az implantátumokat, azokat rudacskákkal összekötve stabilizáljuk, ezáltal azonnal terhelhetővé válnak.

Idős korban is lehet implantálni?

Az implantáció nem a kor, hanem az egészségi állapot függvénye, valamint, hogy legyen  elég befogadó csontja a páciensnek. Habár a mai modern technikával csontot is tudunk felépíteni.

Milyen drága ez ez eljárás?

Az implantáció nem olcsó módszer, az OEP, vagy régi nevén a TB-sem támogatja.Az ár nagyban függ a beültetett implantátumok számától és fajtájától , ugyanis minél több az implantátum annál nagyobb stabilitást kapunk. Rendelőnk részletfizetési lehetőséggel segít a pácienseknek e-téren.

De ha azt kérdezi hogy meddig tartanak az implantátumok, azt mondom hogy nagy valószínűséggel a páciens élete végéig.Így már nem is tűnik olyan drágának, ugye?

További információért hívja ingyenes telefonszámunkat:
Dent-Art Klinik Fogászati és Implantológiai Centrtum
9024 Győr Eörsy p. u. 19    SMARAGD HOTEL

Ingyenes tel:06/80 204-650     
www.dentart-klinik.hu
Tel: 0696/527-672

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában