Ország-világ

2007.01.30. 15:19

Nemcsak cselgáncsban, a rákkutatásban is bajnok

A rákról, e rettegett betegségről s annak lehetséges legyőzéséről szól dr. Dávid Tamás professzor tizedik, bővített kiadásban megjelenő könyve. A „Segítség rák esetén” címmel megjelent tudományos, ugyanakkor olvasmányos munka bő négyszáz oldalon tár elénk tényeket, kutatási eredményeket, ugyanakkor a gyógyuláshoz lehetséges alternatívát is kínál.

0Harcsás

A minapi könyvbemutatóval egybekötött tájékoztatón elhangzott: hazánk a WHO-listán a súlyos betegségek rangsorában a 143. helyen szerepel. Csak összehasonlításképpen: Nigéria, Namíbia és Zimbabve közvetlenül előttünk, illetve utánunk áll a sorban.
Hazánkban négyszázezer a rákos beteg, és ijesztő adat, hogy Európában évente három százalékkal nő a daganatos megbetegedések száma. Könnyű kiszámítani, ilyen mutatók mellett tíz-húsz éven belül ötven-hatvan százalékkal több tumoros beteg lesz. A világhírű, magyar származású professzor egyébként a bécsi Sejtkutató Laboratórium tudományos főigazgatója, aki áldozatos kutatómunkájáért megkapta az osztrák becsületrendet. Amerikában könyv jelent meg róla, amelyben trópusi teakeverékét dicsérik.
Az őserdők patikájának titkát egy svájci trezorban hétpecsétes titokkal őrzik, s nem titok, a professzort többször életveszélyesen megfenyegették. A rákkutatás és -gyógyítás ugyanis milliárdos üzlet. Minden kis eredmény újabb előrelépés a rákellenes küzdelemben, amely hazánkban százezreket, a vén kontinensen pedig embermil-

liókat érint.
„ Egy nép kincse az egészsége és a tudása. Ha az első nincs, a

második sincs. Arra tettem fel az életemet, hogy segítsek a rákos megbetegedésben szenvedőknek, számomra minden egyes gyógyulás siker. Ugyanakkor a megelőzés is rendkívül fontos, sajnos ugyanis a mai egészségügy leginkább a

tűzoltásról, nem pedig

a megelőzésről szól.”
(A témáról, az Európa-bajnok cselgáncsozóról, ma pedig rákkutatóként tevékenykedő fáradhatatlan orvosról további részleteket Szieszta mellékletünkben közlünk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában