Ország-világ

2007.01.16. 15:19

Pályázni közvetlenül az unióhoz?

Steve Rogers európai uniós szakértő egy héten át a győri Different Group vendége: tapasztalatszerző kiküldetésén tegnap a kamarában kis- és középvállalkozókkal találkozott.

Csudai E.

Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának innovációs menedzsere rövid bemutatkozó előadásában igazgatóságáról elmondta: a kis- és középvállalatok információ-

hoz, tőkéhez juttatása, a tisztességes versenyfeltételek biztosítása a fő feladata. Az unió most induló 7. keretprogramjában a kis- és középvállalkozások 2013-ig összesen egymilliárd euró támogatásra számíthatnak közvetlen tőkejuttatás, illetve kedvezményes hitel formájában. Az összeg lehető leghatékonyabb felhasználása érdekében várta a megyei kereskedelmi és iparkamarában összegyűlt cégvezetők észrevételeit.
[namelink name="Maász Dávid"], a vendéglátó Different Group cégvezetője gondolatébresztőként felhívta a figyelmet, hogy a 7. keretprogramra konzorciális formában, 3 ország vállalkozóinak együttes részvételével közvetlenül, a kormányszervek közreműködése nélkül is benyújthatók pályázatok, erre ebben a régióban, földrajzi adottságainál fogva ideális a lehetőség. Ide ráadásul nem üzleti terveket, hanem projektötleteket várnak, tehát már a megfelelőnek ítélt elképzelések részletes kidolgozását is támogatják. Az érdeklődők a kamarában részletes információkat kaphatnak Mika Norbertnénál.
A vállalkozók közül Védenyi Zsolt a magyarországi komparatív előnyök nagyobb figyelembevételét javasolta a bizottságnak, Miklósy Lajos az unió „információs dzsungelének” hatékonyabb felderítési lehetőségét szorgalmazta, [namelink name="Kaproncai Ferenc"] pedig a pályázatok elbírálásának lassúságát ostorozta.
Steve Rogers válaszában a pályázati eljárás határozott gyorsításáról számolhatott be, egyúttal megadta internetes elérhetőségét a www.ec.europa.eu/enterprise/smes/sme_envoy_en.htm lapon, illetve e-mailben az [email protected] címen. A segítséget igénylők közvetlenül hozzá is fordulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában