Ország-világ

2007.01.23. 15:19

Penészedik a konyha fala

Két éve ázik be folyamatosan a brennbergbányai özv. Ecker Jánosné konyhája. Az idős asszony házában a beázás már a falban futó vezetékeket is elérte. A Sopron Holding Zrt. ígérte a probléma orvoslását.

Ha egy kis eső esik Brennbergbányára, özv. Ecker Jánosné konyhája olyan gyorsan beázik, mintha nem is lenne tető a házon. A két éve tartó folyamatos nedvesedés hatalmas, egybefüggő fekete penészfoltot eredményezett, mely a plafon alatt körbefogja az egész helyiséget. – Nézze, egészen a villanykapcsolóig befolyt a víz, már nem merem felkapcsolni a lámpát, nehogy megrázzon az áram – mutatja a meszelt, eredetileg sárga falat borító feketeséget özv. Ecker Jánosné. – Két éve a szomszédom tetőt cserélt, akkor sérülhetett meg az én tetőszerkezetem, a tűzfalon például teljesen lehullott a vakolat. Fiammal vettünk ide új bútorokat, de ilyen vizes falak mellé nem állíthatom be őket, elég, ha ezek a régiek áznak szét az esővízben. A Sopron Holding Zrt.-nek mindig időben, pontosan feladom a lakbért. Legutóbb tizenegyezer forintot fizettem, mégsem hajlandóak kijavítani a hibát, amiért nem én vagyok a felelős.
A Sopron Holding Zrt. tegnap délután megvizsgálta az épületet. – A tűzfal és a tetőgerinc között valóban repedés volt, ez okozta a szivárgást – mondta el a vizsgálatot végző [namelink name="Nagy Tamás"], majd hozzátette, az időjárás függvényében legkésőbb a jövő hét végéig visszatérnek, ekkor habarccsal kitöltik a hézagot és cserélik a sérült cserepeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában